Wie ben ik

Marloes is coach, trainer en therapeut en dit alles altijd met een beetje humor

Spontaan, een beweger, invoelend, vrolijk en eigenwijs. Dat ben ik in vijf woorden. Mijn naam is Marloes Gielen en moeder van drie kinderen.

Door alle werkzaamheden uit mijn carrière loopt als rode draad dat ik bezig ben met het helpen en begeleiden van mensen om meer gebruik te maken van de krachten en talenten die ze bezitten. Leven vanuit veerkracht en vitaliteit.
De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als docent, coach, trainer en therapeut.

Tijdens mijn werk, maar ook als mens, merk ik dat in deze maatschappij de nadruk erg op prestatie ligt. We doen wat we moeten en steeds minder wat we willen. Al van jongs af aan ligt er een grote druk op ons. Een druk, die deels goed is en zelfs nodig is om te ontwikkelen. Het nadeel hiervan is dat we steeds minder, of zelfs niet meer naar ons gevoel luisteren. Door de druk vanuit de omgeving ontstaat er steeds eerder in onze ontwikkeling een disbalans. Met vaak psychische of lichamelijke klachten tot gevolg.

Als ondernemer, docent, (top)sporter, moeder en mens heb ik een ruime ervaring met presteren onder druk, het kwijtraken en terugvinden van balans (het niet willen voelen en luisteren naar de signalen van mijn lijf), groepsprocessen en ontwikkeling van mensen. Deze ervaring valt prachtig samen met mijn vak als haptotherapeut/trainer/coach.

Vanuit deze waarneming, mijn passie voor:
-de ontwikkeling van mensen;
-beweging en spel;
-onze non-verbale communicatie;
-het bewogen worden;
-het geraakt zijn en worden;
-en mijn innerlijk verlangen

Ben ik gestart met het volgen van mijn hart.
Hieruit zijn de ondernemingen Expeditie-ik, Raak op Expeditie en de haptonomie praktijk ontstaan.
Ik heb mijn opleiding bij Synergos te Amersfoort gevolgd en ben aangesloten bij de VVH als GZ Haptotherapeut.

Wat kun je van mij als therapeut verwachten?

Vanuit een veilige situatie luister ik naar je, beweeg ik mee, confronteer ik, moedig ik je aan en bied je nieuwe mogelijkheden die het beste bij je passen. Ik help je graag bij het hervinden van je balans en het ontdekken van je kwaliteiten en mogelijkheden.

Naast haptonomie maak ik ook gebruik van andere disciplines als; systeemopstellingen, voice-dialogue.

Ik hoop je snel te mogen ont “moeten”.